End-to-end IoT løsninger

Vi sørger for alt fra sensorer til dataindsamling til skyen og applikationer til præsentation af data

Hos Iterator IT har vi mange års erfaring. Derfor tilbyder vi altid en gennemgang af jeres IT-løsning, så vi kan vurdere om et end-to-end IoT-projekt er vejen frem for jer.

Hvad er IoT

IoT er en forkortelse af Internet of Things, eller på dansk – Tingenes internet. Konceptet består i bund og grund af enheder som bliver koblet til internettet. Her kan der være tale om alt fra wearable produkter, som smartwatches, personlige assistenter som Google assistant, Amazon Alexa eller Apples Homepod. Det kan også være dit køleskab, som fortæller dig hvad du mangler i køleskabet, eller selvkørende biler. I industrien ser man også IoT mere og mere, det kan du læse mere om her.

Eksperter siger at i 2020, vil der være 20 milliarder nye IoT enheder, og listen vil kun vokse. De fremtidige værktøjer, giver nemlig virksomheder unikke muligheder for, at engagere deres kunder. Samt vil de kunne kommunikere med deres produkter, eller optimere virksomhedens processer, på helt nye måder gennem teknologien.

Smartphone applikation med Internet of things løsning
En mand med et smartwatch

Hvad er end-to-end IoT

En end-to-end IoT-løsning strækker sig helt fra sensor til præsentation for slutbrugeren. Når vi gennemgår en end-to-end løsning, er I eksperten i hvilket data, der vil være værdifuldt for jer. Så sørger vi for at komme med erfaringen til at lave hele forløbet fra udvikling af hardware, til sikker opbevaring i skyen og præsentationen til jeres slutbrugere.

Når vi snakker om at designe et end-to-end IoT-system, er vi helt nede og kigge på hvilke typer hardware, hvilke protokoller de skal snakke over og hvordan vi får det præsenteret på en værdiskabende måde. Når I selv står over for at skulle starte et IoT-projekt op, kan det være uoverskueligt hvordan det skal gribes an.

Vi, og vores samarbejdspartnere, har mange års erfaring med forskellige muligheder og teknologier, og derfor tilbyder vi også en uforpligtende snak om hvad jeres virksomhed har af muligheder. Der er stor forskel på hvad der giver teknisk mest mening – er der skrappe krav til batterilevetid? Skal enheden stå i en kælder? En radiomast? Det hjælper vi gerne med at afdække.

Iterator leverer

Hos Iterator IT laver vi software – det er det vi er rigtig gode til!

Derfor har vi samarbejdspartnere, der deler vores værdisæt, til at lave hardware og embedded software i de løsninger vi leverer.

“Vi kan levere hele den tekniske løsning til jer.”

Hvordan forløber et end-to-end projekt hos os

Et projekt starter altid med en workshop om de udfordringer/problemer/opgaver I har kigget på i virksomheden. Det kalder vi en use case. Hvis disse er meget konkrete, er det vigtigt for os, at få et så godt indblik i jeres tanker og idéer som muligt. På workshoppen vil vi starte i helikopter-view, for at få et overblik over jeres forretning og bevæge os ned imod den konkrete case. Vi plejer at beskrive det som en tragt, hvor vi bliver mere og mere konkrete jo længere vi når ned, som illustreret til højre. Det er også vigtigt for os, at have en grundig forståelse for jeres forretning, så vi har de bedste forudsætninger for at rådgive og sparre med jer.

Hvis jeres cases og tanker er mindre konkrete, og I har sværere ved at gribe projektet an, vil vi også gerne være med i uddybelsen af denne proces. Vi har set rigtig mange IoT-løsninger og forskellige virksomheders udgaver og brug af teknologierne. Den viden og erfaring bruger vi, til at komme med konkrete forslag til jeres projekter.

Prototype

Et projekt starter altid med en prototype. Det er oftest ikke en “brug og smid væk”-prototype, som mange store virksomheder får lavet. Det er derimod et produkt der er blevet skåret helt til, for at se om vi kan måle det rigtige, styre en maskine eller få den rigtige connectivity (adgang til nettet) på enheden. Prototypen skal virke som et fundament, som vi bygger videre på, og derfor er det også vigtigt at vi fra start har den endelige vision med i tankerne.

En af vores helt store styrker er evnen til at finde den gyldne mellemvej mellem “Minimum Viable Product” – som er et produkt, der kun har det minimale antal features, der er behov for, for at det er brugervenligt, og at bygge et fundament der skalere til fremtiden. Ved at bygge en prototype der kan bygges videre på til fremtiden sikre man at:

  • Projektet er delt ned i små dele der er nemme at overskue
  • Vi hele tiden får ny læring og input indarbejdet i projektet
  • Vi ser hele tiden resultater af det arbejde der bliver leveret
illustration af et projektforløb med Iterator IT

Hvordan skaber det værdi for jer

Det er vigtigt at en IoT-løsning tager afsæt i konkrete behov og use cases. Det er ikke afgørende at man har en fuld forretningsplan for at komme i gang, men det er en god idé at have en vision om hvor man gerne vil hen. Løsningen skal selvfølgelig tage afsæt i et konkret behov, men i løbet af et projekt vil man undervejs blive meget klogere og skarpere på, hvor man præcist får et stort udbytte.

Ved at få et IoT-udviklingshus som os, til at hjælpe jer med jeres IoT-løsning, har I hele tiden ekspertøjne på jeres projekt. Vi er opdateret på alt det nyeste, der rører sig inden for området, og vi vil derfor også være i stand til at udvikle, rådgive og guide projektet fra start til slut, med den nyeste viden i baghånden. Imens et IoT kan give store langsigtet besparelser, så kan I se øjeblikkelige forbedringer I jeres forretning, så snart jeres løsning er implementeret. 

symbol for værdifuld

Se en af vores end-to-end IoT cases

Et godt eksempel på en end-to-end IoT-løsning er vores Bramidan case, hvor der kontinuerligt bliver bygget nye funktioner på. Bramidan har fået bygget en platform, der skalerer til både mange enheder og til mange nye funktioner. For Bramidan betyder det at de kan drive udviklingen af deres platform og webportal med cases og konkrete behov. Når deres forretning kommer med nye konkrete use cases som er efterspurgt at kunder eller leverandører, kan de hurtigt og effektivt bygge deres IoT platform ud med disse nye funktioner. Læs meget mere om dette, i BRA-IN casen her.

BRA-IN – Bramidan

Bramidans BRA-IN system samler data op om alle Bramidans maskiner. Det hjælper både Bramidans kunder med at tage bedre og mere miljørigtige beslutninger om deres maskiner.

Bramidan case BRA-IN

WeightLog 

WeightLog er en end-to-end IoT-løsning, hvor alle elementer af IoT indgår. Vi har været med hele vejen og taget styringen i samarbejde med Hedensted Gruppen A/S.

Weightlog webapplikation