Bramidan

BRA-IN Intelligens – et industri 4.0 projekt med kommunikation og dataopsamling fra maskiner

Bramidans BRA-IN system samler data op om alle Bramidans maskiner. Det hjælper både Bramidans kunder med at tage bedre og mere miljørigtige beslutninger om deres maskiner. Men det hjælper også Bramidan med at udbyde en bedre service til deres kunder.

Opgaven / Udfordringen

Den sydjyske industrivirksomhed Bramidan er en af Europas førende leverandører indenfor ballepressere og komprimatorer. Bramidan har over 40 års erfaring på markedet og nogle af de bedste kompetencer indenfor traditionel maskinproduktion. I 2018 var de så også klar til at blive en af de første i branchen til at tage skridtet og investere i digital udvikling. Med et dataopsamlingssystem vil de være i stand til at kommunikere med alle deres maskiner så de kan få det data de har brug for.

Timer

Timer brugt i alt indtil nu

Bramidan

Produktionsvirksomhed

Ballepressere, komprimatoer

Europas største

Grundlagt i Danmark

Sådan løste vi det

Iterator IT har udviklet og implementeret en helt ny webportal, som danner grundlag for Bramidan og deres tyske samarbejdspartnere, PRESTOs fremtidige IoT produkter. Derudover har vi også udviklet et online dataindsamlingssystem, som har til opgave at gøre hverdagen nemmere for de to virksomheders kunder, så de kan træffe hurtigere og bedre beslutninger. Det vil betyde at deres kunder fremover har fuld IoT backend i Azure og at de kan kommunikere med alle deres maskiner igennem skyen.

Projektet indeholder alle aspekter af IoT – lige fra dataopsamling fra maskiner, processering af data til præsentation og konfigurationen igennem en app, og en webportal. Virksomhederne kan nu samle store mængder data op fra deres enheder om både position, vægt og operationelt data fra automatiske maskiner. Alt dette data samles igennem Azure IoT Hub.

Vores ansvar

  • Indledende intern afdækning og scoping
  • UI/UX design 
  • Projektledelse
  • Cloud arkitektur og hosting
  • Softwareudvikling (Web, backend og App)

 

Teknologi

Teknologien som er brugt til denne løsning starter med, at nogle enheder kan kommunikere igennem MQTT direkte med IoT hub’en. Hvor imod andre anvender en Custom Protocol Gateway. Data fra enhederne samles i en MSSQL-database som er udgangspunkt for både en Webportal (udviklet i ReactJS) og en App (udviklet i Ionic Framework) til forskellige brugere.

Systemet laver både realtidsprocessering af data for at kunne notificere/alarmere og reagere på indkomne værdier. Samt kan den monitorere data for at opnå bedre udnyttelse af den samlede kapacitet og udføre “Predicitive Maintenance”.

Resultatet

I dag er Bramidan i stand til at tilbyde deres kunder, at kunne kontrollere deres Bramidan produkter mere effektivt. Det vil sige at i stedet for at service bilen kommer og henter baller på faste tidspunkter i løbet af uge, så kan deres kunder nu bestille afhentning når maskinen er fuld, baseret på funktionen der viser fyldniveauet. Derudover vil maskinen nu kunne give advarsler når der er et problem, så der vil kunne blive bestilt service og der undgåes maskinstop.

Udover de nye fordele for Bramidans kunder, kan Bramidan nu også udbyde en bedre og mere personlig service. De er nemlig i stand til, baseret på deres kunders data at rådgive dem bedre om deres behov. F.eks. vil de kunne se hvis en kunde har en for stor eller for lille ballepresser eller komprimator, dertil vil de kunne tilbyde dem at få en maskine, som passer til deres behov.

Har I også brug for at kunne kommunikere med jeres maskiner? 

At udvikle et IoT projekt, eller i Bramidans tilfælde et Industri 4.0/ IIoT projekt, kræver visse komptencer. Hop over og se, hvilke services vi udbyder. Der er helt sikkert også noget vi kan hjælpe jer med. 

Et godt samarbejde

Der er kommet et fantastisk partnerskab imellem Bramidan og Iterator IT, som følge af BRA-IN samarbejdet. Vi har også arbejdet sammen udenfor den digitale verden. Læs mere om BRA-IN og vores samarbejde.