HG – WeightLog

IoT løsning til automatisk monitorering og vægtberegning på minkfarme

WeightLog er et godt et eksempel på et IoT-setup. Denne case viser hvordan data er samlet op via sensorer, bearbejdet i skyen og til sidst præsenteret på applikationer. Systemet har ikke blot til formål at gøre data lettere tilgængeligt for minkavlere, men den er også med til at gøre dyrevelfærden bedre.

IoT datavisualisering vist på laptop og to smartphones

Opgaven / Udfordringen

Målet med denne IoT-løsning var b.la. at sikre højere dyrevelfærd i minkproduktionen. Med tusindvis af mink på en gård og manuelle processer, kan det være svært at have fuld kontrol over forholdene for alle mink. For at kunne garantere god kvalitet af pelsen, er det vigtigt at minkene hele tiden bliver vejet. Det er en tidskrævende proces for minkavlerne, og det kan være stressende for dyrene. Er det ikke gjort ordentligt vil det resultere i et ringere produkt. Derfor var det essentielt at skabe en automatisk proces, som ville give minkavlerne mere tid til andre opgaver, og samtidig styrke dyrevelfærden blandt minkene.

Timer

Timer brugt i alt

Hedensted Gruppen A/S

Produktionsvirksomhed

Produkter til pelsbranchen

En af de største leverandør i branchen

Dansk familieejet virksomhed

Sådan løste vi det

For at løse problemet, udviklede vi en end-to-end IoT-løsning for Hedensted Gruppen A/S og er et godt eksempel på et klassisk IoT-setup. Løsningen består af et legerør, som bliver hængt op i minkens bur, når minkene kravler op i buret, bliver de vejet. Ved hjælp af vores algoritme, vil systemet en gang i døgnet lave en beregning som adskiller vægten af 2 mink, i samme bur, fra hinanden. Ved de ca. 100.000 vejninger som bliver registreret i løbet af et døgn, finder systemet den mest sandsynlige vægt heraf.

Vores ansvar

  • UI/UX design
  • System arkitektur
  • IoT udvikling (Cloud backend og IoT-devices)
  • Softwareudvikling (Web, App og Backend)
  • Drift og Support

 

Teknologi

Vejecellen som sidder i vægten, er styret af en microcontroller, som er et indlejret system (embedded device) og data bliver sendt op i skyen til Microsofts IoT Hub til processering.

Hver IoT-enhed kan konfigureres igennem webportalen og kan automatisk hente og installere firmware opdateringer og konfiguration. Her anvendes Microsoft Azures IoT Hub til tovejskommunikationen med hver enhed. På hver gård er der monteret en gateway, som er en fysisk enhed, der fungerer som en IoT-enhed der kommunikerer med Microsofts Azure IoT Hub over internettet og med de enkelte enheder over radio.

Iterator IT har udviklet web portal, app og firmware til IoT-enhederne. Derudover står vi for hosting og automatisk monitorering af systemets status. Da produktet kun bliver mere og mere populært står vi også for udvikling af en mere automatiseret produktionsproces til de forskellige enheder i systemet.

Resultatet

Hedensted Gruppen A/S’ kunder er nu i stand til at konstant veje deres mink, så de kan følge med i deres vægt, og hermed justere deres foder derefter. De er nu i stand til at bruge deres tid mere effektiv og samtidig har de gladere dyr til at løbe rundt.

Statistikker, prognoser og adgang til data, kan håndteres af landmanden fra en webportal og en smartphone app. Det gør at dataet altid er let tilgængeligt for minkavlerne, lige meget hvor på gården han er.

Læs mere om løsningen hos Hedensted Gruppen A/S.

dataopsamling og datavisualisering på fire smartphones
laptop der viser internet of things løsningen

Har I også brug for et udviklingshus der kan udvikle jeres digitale projekt? 

Iterator IT er et af de få danske udviklingshuse, som har lavet store komplekse IoT-projekter, derfor er I også i helt sikre hænder hos os. Se mere om hvad vi kan gøre for jer.