IoT udvikling

Vi sørger for alt fra sensorer til dataindsamling til skyen og applikationer til præsentation af data

Hos Iterator IT har vi mange års erfaring. Softwareudvikling er en af vores kernekompetencer, og vores team af dygtige udviklere er altid klar til at levere skræddersyede softwareløsninger til vores kunder. Vi tilbyder altid en gennemgang af jeres IT-løsning, så vi kan vurdere om et IoT-projekt er vejen frem for jer.

Hvad er IoT

IoT er en forkortelse af Internet of Things, eller på dansk – Tingenes internet. Konceptet består i bund og grund af enheder som bliver koblet til internettet. Her kan der være tale om alt fra wearable produkter, som smartwatches, personlige assistenter som Google assistant, Amazon Alexa eller Apples Homepod. Det kan også være dit køleskab, som fortæller dig hvad du mangler i køleskabet, eller selvkørende biler. I industrien ser man også IoT mere og mere, det kan du læse mere om her.

I fremtiden forventes det, at antallet af IoT-enheder vil vokse markant. Ifølge estimater vil der være over 75 milliarder IoT-enheder i verden i 2025, hvilket er en stigning på over 200% i forhold til antallet i 2020. De fremtidige værktøjer, giver nemlig virksomheder unikke muligheder for, at engagere deres kunder. Samt vil de kunne kommunikere med deres produkter, eller optimere virksomhedens processer, på helt nye måder gennem teknologien.

Smartphone applikation med Internet of things løsning
En mand med et smartwatch

Hvad er end-to-end IoT

En end-to-end IoT-løsning strækker sig helt fra sensor til præsentation for slutbrugeren. Når vi gennemgår en end-to-end løsning, er I eksperten i hvilket data, der vil være værdifuldt for jer. Så sørger vi for at komme med erfaringen til at lave hele forløbet fra udvikling af hardware, til sikker opbevaring i skyen og præsentationen til jeres slutbrugere. Vi kan derfor være en IoT totalleverandør. 

Når vi snakker om at designe et end-to-end IoT-system, er vi helt nede og kigge på hvilke typer hardware, hvilke protokoller de skal snakke over og hvordan vi får det præsenteret på en værdiskabende måde. Når I selv står over for at skulle starte et IoT-projekt op, kan det være uoverskueligt hvordan det skal gribes an.

Vi, og vores samarbejdspartnere, har mange års erfaring med forskellige muligheder og teknologier, og derfor tilbyder vi også en uforpligtende snak om hvad jeres virksomhed har af muligheder. Der er stor forskel på hvad der giver teknisk mest mening – er der skrappe krav til batterilevetid? Skal enheden stå i en kælder? En radiomast? Det hjælper vi gerne med at afdække.

Iterator leverer

Hos Iterator IT laver vi software – det er det vi er rigtig gode til!

Derfor har vi samarbejdspartnere, der deler vores værdisæt, til at lave hardware og embedded software i de løsninger vi leverer.

“Vi kan levere hele den tekniske løsning til jer.”

Hvordan ser et end-to-end IoT-projekt ud?

Hos Iterator IT inddeler vi ofte et end-to-end IoT projekt i tre trin; Hardware, Cloud og Datavisualisering. Vi sørger for at de optimale valg bliver taget i alle tre trin, og at dit projekt bliver fuldt ud integreret, så det fungere som en sammenhængende enhed.

1. Hardware

Hardware er det første trin i den tekniske del af et IoT projekt. Det er her du bestemmer hvilken type IoT-enhed du har brug for. Det afhænger af hvilken fysisk ting du ønsker at hente data fra og hvorfor. Læs mere her

2. Cloud

Cloud skal ses som ”hjernen” i dit IoT projekt – det er selve IoT-platformen. I dette trin bliver den indsamlede data fra det fysiske objekt modtaget og derefter omformet til meningsfulde indsigter og informationer, som du kan bruge til at forstå din data. Læs mere her

3. Datavisualisering

Det sidste trin i dit IoT-projekt er datavisualiseringen. Datavisualisering dækker over de måder, hvorpå brugeren får indsigt i den indsamlede data. Brugeren bliver typisk præsenteret for den hentede data, via et dashboard, app eller en webportal. Læs mere her

IoT enheder
IoT Platform
Mobil, tablet og PC der symbolisere datavisualisering på forskellige enheder

Hvordan skaber det værdi for jer

Det er vigtigt at en IoT-løsning tager afsæt i konkrete behov og use cases. Det er ikke afgørende at man har en fuld forretningsplan for at komme i gang, men det er en god idé at have en vision om hvor man gerne vil hen. Løsningen skal selvfølgelig tage afsæt i et konkret behov, men i løbet af et projekt vil man undervejs blive meget klogere og skarpere på, hvor man præcist får et stort udbytte.

Ved at få et IoT-udviklingshus som os, til at hjælpe jer med jeres IoT-løsning, har I hele tiden ekspertøjne på jeres projekt. Vi er opdateret på alt det nyeste, der rører sig inden for området, og vi vil derfor også være i stand til at udvikle, rådgive og guide projektet fra start til slut, med den nyeste viden i baghånden. Imens IoT kan give store langsigtede besparelser, så kan I se øjeblikkelige forbedringer I jeres forretning, så snart jeres løsning er implementeret.

symbol for værdifuld

Se en af vores end-to-end IoT cases

Et godt eksempel på en end-to-end IoT-løsning er vores Bramidan case, hvor der kontinuerligt bliver bygget nye funktioner på. Bramidan har fået bygget en platform, der skalerer til både mange enheder og til mange nye funktioner. For Bramidan betyder det at de kan drive udviklingen af deres platform og webportal med cases og konkrete behov. Når deres forretning kommer med nye konkrete use cases som er efterspurgt at kunder eller leverandører, kan de hurtigt og effektivt bygge deres IoT platform ud med disse nye funktioner. Læs meget mere om dette, i BRA-IN casen her.

BRA-IN – Bramidan

Bramidans BRA-IN system samler data op om alle Bramidans maskiner. Det hjælper både Bramidans kunder med at tage bedre og mere miljørigtige beslutninger om deres maskiner.

Bramidan case BRA-IN

WeightLog 

WeightLog er en end-to-end IoT-løsning, hvor alle elementer af IoT indgår. Vi har været med hele vejen og taget styringen i samarbejde med Hedensted Gruppen A/S.

Weightlog webapplikation