Hvorfor UI/UX er vigtigt inden for IoT

Hvorvidt man betragter et IoT projekt som værende succesfuldt afhænger ofte af, hvor brugervenlig og nemt systemet er at interagere med. En dårlig brugeroplevelse kan få hele oplevelsen til at virke kompleks, og i værste fald resultere i manglende anvendelse, hvilket er essentielt for et IoT projekt. En IoT-implementering skal bidrage til effektiviserede arbejdsgange, ikke komplicere dem yderligere.

UI/UX design på webapplikation

Tid: 5 min læsetid

Emne: IoT, UI/UX-design, Projektstyring

Forfatter: Villy Olsen, Iterator IT

Inden vi kommer ind på hvorfor UI/UX er uundværligt for IoT, kan du i dette blogindlæg danne dig et overblik over hvad UI- og UX-design rent faktisk er.

  En brugervenlig, intuitiv IoT løsning, vil give større brugertilfredshed og vil være med til at styrke produktet. Dette princip gælder både for software og hardware i IoT-systemet. De væsentlige komponenter der i dette henseende skal fokuseres på omfatter:

  • Pålidelige og stabile UI/UX-systemer.
  • Personalisering
  • Nem og intuitiv navigation på platformen.
  • Tilslutningsmuligheder

  Designet af IoT-systemet er afhængigt af flere discipliner, hvis man vil levere den bedste oplevelse for brugerne. Det kræver en dyb forståelse af problemstillingerne, mål, og hvordan brugerne vil/kan interagere med enhederne og informationen. For at opnå denne forståelse, tilbyder vi, Iterator IT, at vores softwarekonsulenter arbejder onsite, for netop at komme helt tæt på virksomheden og forstå forretningsmodellen, produkter og målene ved digitaliseringen.

  Lad os specificere de tilgange der oftest tages i brug under designprocessen i en IoT-brugeroplevelse:

  Hammer og svensknøgle
  De rigtige værktøjer og data

  I udarbejdelsen af dit IoT projekt er det vigtigt, at valget af data og værktøjer udledes med løsningerne for øje. Det kræver en dyb forståelse for IoT-systemer, at kunne analysere og vælge de nødvendige enheder og den rigtige forbindelse. Dertil kræver det også en masse erfaring at kunne gennemskue, hvilken type data der kan bringe den største værdi til virksomheden, og hvilken data der generelt er muligt at indhente.

  visualisering af data gennem UX
  Tilgængelighed

  Øget tilgængelighed er utrolig vigtig for den praktiske brugeroplevelse. IoT-enhederne skal være stabile, sikre, pålidelige og tilgængelige 24 timer i døgnet, hvis de skal udføre deres tilsigtede funktion. Derudover skal UI/UX-systemet også være kompatibelt på tværs af enheder og platforme, så brugeren får en problemfri oplevelse på de forskellige platforme, men også en oplevelse af genkendelighed ift. kundens måde at brande sig på.

  Personaliseringslogo
  Personalisering

  Skræddersyede IoT-projekter er ofte de projekter, der skaber den største værdi for virksomheder. Alle virksomheder er forskellige og har forskellige problemstillinger og mål. Skal platformens interface designes, så man er i stand til at administrere brugere og enheder? Eller skal der opsættes personlige notifikationer, når der sker ændringer i dit data? Personaliseringen er, når dit IoT projekt bliver tilpasset til din virksomhed ned i mindste detalje – både efter behov og efter dit brand.

   

  Skalerbarhed logo
  Skalerbarhed

  Skalerbarheden er også afgørende for IoT-brugeroplevelsen. Systemet skal kunne håndtere forskellige typer opgaver og data uden at miste kvalitet eller hastighed. UI/UX-designere kan ikke foretage komplekse ændringer i systemet, så derfor er det vigtigt fra start at designe et system, der er i stand til at håndtere enhver type trafik.

  Det er ikke til at komme udenom at UI/UX-design er afgørende for at skabe en platform og et design som passer til kunden og som er robust ift. datahåndtering og visualiseringen heraf. På den måde kan man argumentere for at UI/UX er en ret essentielt del i din vej mod succes med IoT. Den bedste måde at sikre sig en brugervenlig, intuitiv og enkel IoT platform på, er et samspil mellem at UI/UX-designerne får en dyb forståelse for virksomheden og deres mål, samtidig med, at de følger med i trends og teknologier indenfor de kritiske områder i designprocessen.

  Hos Iterator IT, sørger vi altid for at være opdateret på alt det nyeste, der rører sig indenfor alle områder. Vi er derfor i stand til at udvikle, rådgive og guide projekter med pålidelige og stabile UI/UX-systemer, med den nyeste viden i baghånden.

  Hvis du er interesseret i at lære mere om UI og UX eller IoT generelt er du meget velkommen til at kontakte os enten via vores kontaktformular her eller ringe til Casper på +45 31 39 05 69

  symbol for værdi

  UI/UX-design case

  Vores HortiAdvice case er et godt eksempel på et af vores UI og UX design projekter. Vores medarbejdere har en bred erfaring og det kommer også til udtryk ved at mange af vores kunder vælger at vi også skal stå for det digitale design af deres applikationer og websites, da det giver prikken over i’et til et fuldendt projekt.

  HortiAdvice – Skadevolder

  Smartphone applikation til gartneribranchen til registering af skadevoldere i planter, frugt og grøntsager.

  HortiAdvice smartphone applikation case