Skadevolder registrerings app

Skadevolder smartphoneapplikation er et værktøj til gartneribranchen til registrering af skadevoldere i planter, frugt og grøntsager.

App’en skal være med til at nedsætte skadevoldere, samt brugen af sprøjtegift i Norden. Denne udgave er det første skridt i et større projekt om, at undgå flere skadevoldende insekter. Derudover har applikationen erstattet en manuel process og gjort den digital.

HortiAdvice app der viser data på smartphone

Opgaven / Udfordringen

HortiAdvice ønsker altid at optimere værktøjer, som kan hjælpe gartnere i Norden med at undgå skader i deres planter, frugt og grøntsager, heriblandt agerugler og gulerodsfluer, som er en pest for mange grøntsagsavlere. For at komme dem til livs, udviklede HortiAdvice i samarbejde med SEGES et system for 20 år siden, hvor avlerne fanger insekterne på en limplade, tæller insekterne og sender pladen ind til HortiAdvice. 

På baggrund af de informationer og en model baseret på flere års statistikker, laver de forudsigelser om, hvornår det er tid til at vande eller sprøjte. Det er en langtrukken proces, og derfor ønskede HortiAdvice at digitalisere processen – til gavn for avlere og konsulenter.

Timer

Timer brugt i alt indtil nu

HortiAdvice

Rådgivning indenfor gartneri

Danmarks bedste rådgivere

Leverer til nordiske gartnere

Dansk gartneri virksomhed

Sådan løste vi det

For at løse opgaven, har Iterator IT udviklet en skadevolder registrerings app til HortiAdvice. Applikationen hjælper HortiAdvice og gartnerne med at spare tid, og mindsker brugen af sprøjtemidler. Den er bygget op, så gartnere nu selv kan tilføje deres data til systemet. Derudover, er appen koblet op med DMI, og på baggrund af antallet af insekter og en beregning af vejret de kommende dage, kan systemet udregne hvornår de forskellige stadier og generationer af skadevoldere udvikles og dermed hvornår det er tid til at sprøjte eller vande.

Til digitaliseringen fik HortiAdvice hjælp af Iterator ITs softwarekonsulent, Nikolaj. I en længere periode har Nikolaj arbejdet onsite hos HortiAdvice, som har gjort at han er kommet helt tæt på virksomheden, deres forretningsmodel, deres mission og deres produkter. Derfor var der også nemmere at vejlede HortiAdvice i forhold til deres nye tekniske produkt. Nikolaj har derfor både været med i rådgivningsprocessen og udviklingsprocessen af HortiAdvices nye skadevolder registrering. Derudover har Iterator ITs digitale designer lavet det grafiske design og brugeroplevelsen bag applikationen.

Fire smartphones der viser HortiAdvice applikationens features

Vores ansvar

  • Rådgivning og afdækning af digitale forretningsområder
  • Scoping og specificering af projekt
  • Softwareudvikling (Web, App og backend)

 

Teknologi

Løsningen udvikles som en smartphone app i React Native, for at avleren kan have den med ud i marken – og se sine tidligere varslinger og registreringer. Konsulenterne hos HortiAdvice får en webportal til at tilgå og analysere det indsendte data og udsende varslinger til avleren. 

Backenden udvikles som et ASP.NET REST API og en MSSQL database – det hele hostet hos Microsoft Azure. Fordi det hele er hostet på Azure, skal HortiAdvice ikke tænke over serverdrift og kan skalere ned i de måneder hvor varslingen ikke er relevant. 

Systemet bygges selvfølgelig skalerbart, så der i fremtiden kan tilføjes andre typer af skadevoldere. 

Resultatet

Med skadevolder registreringen kan gartnere minimere mængden af sprøjtegift, og samtidig ramme lige præcis hvor der er et problem. Processen med indsendelse af limpladen, er skåret væk og gartnerne kan nu få alt den data de har brug for via appen. 

Systemet danner grund for et større skalerings projekt. Som første led i et større projekt, kan gartnere tracke agerugler og gulerodsfluer. På sigt vil appen indeholde data om mange flere skadelige insekter.

hånd der holder smartphone der viser HortiAdvice applikation

Har I også brug for app udvikling? 

En smartphone applikation er velegnet til brugere som ikke nødvendigvis har adgang til en computer hele tiden. Det er effektivt at kunne dele data via en app og den kan ofte også kobles sammen med et større digitalt system, hvis nødvendigt. Læs mere om vores app udvikling og andre services.