Sådan samarbejder man med et IoT udviklingshus

 

Hvis du vælger at læse dette indlæg, er der en stor chance for du allerede har et vist kendskab til IoT og potentialet for hvor stor værdi, det kan bringe til din virksomhed. Du har måske også allerede en idé til, hvordan et potentielt IoT projekt kan se ud i din virksomhed. For at komme godt i gang, anbefaler vi du læser vores indlæg: “Den hurtige guide – Sådan kommer du i gang med dit IoT-projekt”.

Samarbejde med udviklingshus

Tid: 5 min læsetid

Emne: IoT, Samarbejde, Projekttilgang

Forfatter: Villy Olsen, Iterator IT

Dette blogindlæg tager dig skridtet videre; hvordan foregår et konkret samarbejde med et udviklingshus? Enten har du allerede en klar vision om, hvordan dit IoT-projekt skal se ud, og hvordan det skal bringe værdi i din virksomhed. Eller også har du læst om nogle projekter, som du kan spejle din egen virksomhed i, men ikke har en klar plan for om det er muligt eller om det bringer værdi for din virksomhed. Hvis du befinder dig hos sidstnævnte så frygt ej. Iterator IT er ikke kun eksperter i udviklingsdelen, men også i udarbejdelsen af business casen og projekt scoping.

Det er vigtigt at vælge et udviklingshus, der har erfaring med end-to-end IoT projekter, og som har har et bredt katalog af cases, der ligner din egen case. (Du kan finde vores cases her).

Når du har fundet et udviklingshus der passer til dit projekt, er det vigtigt at forventningsafstemme hvordan samarbejdet skal foregå:

IoT projekt plan om samarbejde

Waterfall eller Agile samarbejde i et IoT-projekt

Vi skelner ofte mellem den traditionelle og agile tilgang, når vi snakker måder at samarbejde på indenfor den digitale industri. 

Gennem et traditionelt samarbejde, har du fra start fastlagt et budget og en tidshorisont for dit projekt. Alle krav og specifikationer i dit IoT-projekt er defineret forinden at selve udviklingen igangsættes. Det samme gør sig gældende med projektets faser, hvor design som regel bliver lavet først, efterfølgende af en udviklingsfase og til sidst en testfase. Denne tilgang er efterhånden dokumenteret som værende forældet på grund af kompleksiteten i et projekt. Vi har i højere grad brug for mere inddragelse fra involverede partere, for bedst muligt at kunne tilpasse projektet løbende, og dette er ikke nogen undtagelse for IoT-projekter. Her går man sammen gennem forskellige iterationer; fra projekt scoping, til en fungerende prototype, til en fuldt ud skaleret IoT løsning. Gennem denne agile tilgang, sikrer du at dit projekt er optimeret ud fra din vision og dit data. Vi tester, skalerer og forbedrer dit projekt fra start til slut, så du er sikker på at opnå det fulde potentiale, og den største værdiskabelse i din IoT implementering.

Gennem det agile samarbejde, er fokusset også skiftet. Det er ikke længere lige så værdifuldt at levere et produkt indenfor et budget og en deadline. I stedet vægtes selve produktet højere, som forbedres løbende under de iterationer man har. 

På trods af vi ikke arbejder med et fast budget og tidshorisont er det ikke noget vi lukker øjnene for. Vi har stadig fokus på hvor mange timer vi bruger og på hvad. Den tid, der bruges på hver enkelt opgave, logges. Det betyder at du også ved, hvad dit budget bliver brugt på og hvorfor. Hvis du er interesseret i at danne dig et overblik over hvad et IoT projekt koster, anbefaler vi du læser vores blogindlæg ”Hvad koster et IoT projekt?”.

Udviklingen af dit IoT-projekt starter lige så snart du har valgt dit udviklingshus, og aftalt en timepris. Du behøver ikke at have defineret specifikke krav for dit slutprodukt fra starten, men derimod er der mulighed for løbende at arbejde med nye krav og specifikationer efter en iteration. Det er derfor vigtigt at vores samarbejde er agilt: Vi bygger din løsning sammen, og du ender måske endda med et endnu bedre slutprodukt end du havde forestillet dig.

Waterfall vs Agile samarbejde figur

Den Agile tilgang og Minimum Viable Product

Hvis du har surfet lidt rundt på vores knowledge space, er du klar over vi er stor fortaler for ”minimum viable product” (MVP). Det er vores filosofi, at der ikke er nogen grund til at kaste sig hovedløst ind i et kæmpe IoT-projekt til at starte med. Vi arbejder i stedet med en MVP, hvor vi finder frem til kernen af dit IoT-projekt og så starter vi der. Herefter kan vi, gennem faserne i den agile tilgang, tweake, optimere og skalere dit projekt. Denne tilgang sikrer at dine penge bliver brugt hensigtsmæssigt, og at du ender med et optimeret slutprodukt, der er udviklet efter din vision. 

Tilgangen til samarbejdet med dit udviklingshus er utrolig vigtig, for dit IoT-projekts fremtidige succes. Når det kommer til IoT eller generelt digitale projekter er den traditionelle tilgang simpelthen forældet. Den agile tilgang er derimod i stand til at håndtere de ofte komplekse projekter.

Samarbejde
Hos Iterator IT, har vi utrolig meget erfaring med den agile samarbejdstilgang. Vi arbejder altid tæt sammen med vores kunder og deres hardwarepartner, for at opnå den fulde forståelse for virksomheden og den generelle vision for digitaliseringen. Derfor holder vi af at være i tæt dialog, for at sikre at vi alle er på samme side. 

Hvis du er interesseret i at høre mere om hvordan et samarbejde hos os foregår, er du meget velkommen til at kontakte os enten via vores kontaktformular her eller ring til Casper på +45 31 39 05 69