Case

Bramidan

BRA-IN Intelligence – et industri 4.0 projekt i stand til at håndtere 10.000 maskiner over hele verden

Bramidan har med en full-blown IoT-løsning udviklet deres forretningsmodel på flere parametre. Ved at indsamle live data fra alle deres affaldskomprimatorer, kan Bramidan tilbyde forudsigende vedligeholdelse, mere effektive serviceaftaler, online fejlfinding og bedre upsellingsmuligheder til deres kunder. IoT-implementeringen har også sikret en grønnere profil for både Bramidan og deres kunder.

Læs videre nedenfor og find ud af hvordan:

– Casebeskrivelse

Den sydjyske industrivirksomhed Bramidan er en af Europas førende leverandører indenfor ballepressere og kompri-matorer. Bramidan har over 40 års erfaring på markedet og nogle af de bedste kompetencer indenfor traditionel maskinproduktion.

I 2018 var de så også klar til at blive en af de første i branchen til at tage skridtet og investere i digital udvikling. Med et dataopsamlingssystem vil de være i stand til at kommunikere med alle deres maskiner så de kan få det data de har brug for.

Timer

Timer brugt i alt indtil nu

Bramidan

Produktionsvirksomhed
Ballepressere & komprimatorer

Grundlagt i Danmark

Kvindelige hænder holder en hvid tablet og en mandlig hånd peger på et sted på skærmen, som viser en oversigt af en maksine på BRA-IN, Bramidans IoT projekt.
En person sidder ved sin MacBook Air ved et bord og kigger på en graf fra BRA-IN. Som er Bramidans IoT projekt

Sådan løste vi det

Iterator IT har udviklet og implementeret en helt ny webportal, som danner grundlag for Bramidan og deres tyske samarbejdspartnere, PRESTOs fremtidige IoT-produkter. Derudover har vi også udviklet et online dataindsamlingssystem, som har til opgave at gøre hverdagen nemmere for de to virksomheders kunder, så de kan træffe hurtigere og bedre beslutninger. Det vil betyde at deres kunder fremover har fuld IoT backend i Azure og at de kan kommunikere med alle deres maskiner igennem skyen.

Projektet indeholder alle aspekter af IoT – lige fra dataopsamling fra maskiner, processering af data til præsentation og konfigurationen igennem en app, og en webportal. Virksomhederne kan nu samle store mængder data op fra deres enheder om både position, vægt og operationelt data fra automatiske maskiner. Alt dette data samles igennem Azure IoT Hub.

Vores ansvar

W

Indledende intern afdækning og scoping

W

UI/UX design

W

Projektledelse

W

Cloud arkitektur og hosting

W

Softwareudvikling (Web, App & Backend)

Teknologi

Teknologien som er brugt til denne løsning starter med, at nogle enheder kan kommunikere igennem MQTT direkte med IoT hub’en. Hvor imod andre anvender en Custom Protocol Gateway. Data fra enhederne samles i en MSSQL-database som er udgangspunkt for både en Webportal (udviklet i ReactJS) og en App (udviklet i Ionic Framework) til forskellige brugere.

Systemet laver både realtids processering af data for at kunne notificere/alarmere og reagere på indkomne værdier. Samt kan den monitorere data for at opnå bedre udnyttelse af den samlede kapacitet og udføre “Predictive Maintenance”.

Teknologien Azure IoT hub logo i sort virker som et eksternt link til Azure IoT hub hjemmeside
Teknologien Microsoft SQLs logo i sort virker som et eksternt link til Microsoft SQLs hjemmeside
Teknologien Reacts logo i sort virker som et eksternt link til Reacts hjemmeside
Teknologien Ionic logo i sort virker som et eksternt link til Ionics hjemmeside
MQTT's logo i sort hvid

Resultatet

I dag er Bramidan i stand til at tilbyde deres kunder, en måde hvorpå de kan kontrollere deres Bramidan produkter mere effektivt. Det vil sige at i stedet for at servicebilen kommer og henter baller på faste tidspunkter i løbet af uge, så kan deres kunder nu bestille afhentning når maskinen er fuld, baseret på funktionen der viser fyld niveauet. Derudover vil maskinen nu kunne give advarsler når der er et problem. Det betyder bl.a. at maskinen kan services hurtigere og der undgås maskinstop.

Udover de nye fordele for Bramidans kunder, kan Bramidan nu også udbyde en bedre og mere personlig service. De er nemlig i stand til, baseret på deres kunders data at rådgive dem bedre om deres behov. F.eks. vil de kunne se hvis en kunde har en for stor eller for lille ballepresser eller komprimator, dertil vil de kunne tilbyde dem at få en maskine, der passer til deres behov.

Har I også brug for at kunne kommunikere med jeres maskiner?

At udvikle et IoT-projekt, eller i Bramidans tilfælde et Industri 4.0/ IIoT projekt, kræver visse kompetencer. Hop over og se, hvilke services vi udbyder. Der er helt sikkert også noget vi kan hjælpe jer med. 

Et godt samarbejde

Der er kommet et fantastisk partnerskab mellem Bramidan og Iterator IT, som følge af BRA-IN samarbejdet. Vi har også arbejdet sammen uden for den digitale verden. Læs mere om BRA-IN og vores samarbejde.