Intelligent IoT-platform øger Bramidans globale konkurrenceevne markant og sparer dem for tid, penge og ressourcer

Bramidan har i mange år haft en strategisk målsætning om at blive digitaliserede ud mod kunderne. I dag er den målsætning realiseret, og Bramidan kan i dag bryste sig af at være en mere konkurrencedygtig spiller på markedet for ballepressere og komprimatorer. 

bramidan maskine i brug

Tid: 9 min læsetid

Emne: IoT-platform
Forfatter: Iterator IT

Hos Iterator IT er vi stolte af at være en del af den proces, som fik opfyldt Bramidans målsætning om digitalisering ud mod kunderne. Samarbejdet startede i 2018 med en uforpligtende telefonsamtale. En samtale som i dag har udmøntet sig til at være et stærkt samarbejde, der kun lige er begyndt. 

Det innovative IoT-system BRA-IN, hjælper Bramidans kunder med at tage bedre og mere miljørigtige beslutninger, samtidig med at det sparer både Bramidan og deres kunder for tid, penge og ressourcer.

Fase 1: Hvordan går man i gang med IoT?

Samarbejdet med Bramidan: Fra indledende samarbejde til faste partnere
Bramidan er en Sydvestjysk industrivirksomhed og en af Europas førende leverandører inden for ballepressere og komprimatorer. Med mere end 40 års erfaring i branchen og 75.000+ installationer i bagagen, er Bramidan aldrig bange for at tænke ud af boksen for at finde endnu bedre og mere innovative løsninger for dem selv og deres kunder.

Derfor har Bramidan siden 2012 haft modems i deres maskiner, og de havde således allerede skrabet i IoT-overfladen, da vi kom i kontakt med dem tilbage i 2018.

Vores opgave var således at tage Bramidan til det næste niveau med et mere avanceret dataopsamlingssystem og en dertilhørende brugerflade, som skulle gøre digitalisering til en integreret del af Bramidans forretning, og samtidig opfylde deres kunders behov for større indsigt i deres maskiner.

Løsning: En intelligent app

Første del af Bramidans løsning blev en brugerflade til medarbejderen på gulvet, dem som arbejder i nærkontakt med Bramidans maskiner. Igennem en intelligent app fik Bramidans kunder nu let adgang til alt fra brugermanualer til hurtig bestilling af forbrugsvarer, service, med mere. For Bramidan betød det muligheden for at tilbyde et langt højere serviceniveau til deres kunder.

Jesper Andersen der er salgsdirektør i Bramidan

”Der er rigtig mange SMV-virksomheder i dag, som simpelthen ikke ved, hvor de skal starte med IoT og som heller ikke har kompetencerne i virksomheden til at komme i gang. Det samme var situationen for os. Vi vidste hvad vi ville, og vi kendte vores produkter, men det var for svært at komme i gang alene. Derfor søgte vi en samarbejdspartner, og det ledte os til Iterator IT.”

Jesper M. Andersen

Salgsdirektør, Bramidan

Fase 2: Fra stand-alone app til 360-graders produktovervågning

Efter et års test af den nye app, var Bramidan klar til at tage det næste skridt med et forretningsmål om at gøre IoT og digitalisering til en integreret del af deres forretning.

Jesper Møller Andersen, salgsdirektør hos Bramidan, fortæller:

Vi havde et fedt stand-alone produkt i vores app, men vi havde også blod på tanden for mere – vi ville have den fulde produktsuite. Iterator IT var en let tilgængelig og ukompliceret samarbejdspartner, og de forstod at tage vores ønsker, og omdanne dem til et konkret produkt uden at drukne os i kompliceret teknik. Derfor valgte vi at fortsætte fase 2 med Iterator IT som vores udviklingspartner.

Løsning: BRA-IN – et intelligent overvågningssystem og webportal

Med Bramidans behov in mente, blev det næste skridt udviklingen af et nyt Intelligent overvågningssystem ved navn BRA-IN (kort for Bramidan Intelligent) i samspil med en brugervenlig IoT-platform.

datavisualisering

BRA-IN gør det muligt at tage hurtigere og bedre beslutninger, samtidig med at systemet reducerer operationelle og administrative omkostninger.

Sådan virker BRA-IN:

  • Et modem i Bramidans maskiner opsamler og sender data via satellit til en portal i skyen.
  • I skyen bliver de opsamlede data omformet og sendt videre til en online webportal, hvor brugeren finder detaljer om aktiviteter i hele deres flåde af maskiner. 
  • Disse indsigter gør brugeren i stand til at koordinere nødvendige aktiviteter og tage beslutninger på baggrund af relevante data og viden.

Vi er gået fra at være en dygtig maskinproducent til i dag både at have fastholdt vores høje kvalitet af produkter, samtidig med at vi har tilføjet et ekstra lag til vores forretning i form af IoT. Adgangen til relevante data gør, at vi som virksomhed er blevet endnu mere konkurrencedygtige i forhold til vores globale samarbejdspartnere.

– Jesper M. Andersen, salgsdirektør, Bramidan

laptop med bramidan BRA-IN webapplikation

Resultatet af Bramidans IoT-rejse

Bramidans IoT-projekt indeholder alle aspekter af IoT – lige fra dataopsamling fra maskiner og processering af data til præsentation og konfiguration igennem en app og en webportal.

Jesper Andersen der er salgsdirektør i Bramidan

Vi kan nu ved hjælp af relevant og tilgængeligt data bevise, at vores kunder rent faktisk sparer tid og penge samtidig med, at de mindsker deres miljøbelastning

– Jesper M. Andersen, salgsdirektør, Bramidan

Med BRA-IN skaber Bramidan værdi for dem selv og for deres kunder.

Indsigt i brugsdata og maskinernes fyldningsgrad sparer Bramidans kunder for tid, penge og unødvendig miljøpåvirkning

BRA-IN giver indsigt i, hvor fyldt den enkelte maskine er. Det betyder, at maskinerne kun tømmes, når de rent faktisk er fyldte, og det optimerer samtidig ruteplanlægningen.

Forudsigelse af vedligehold og service mindsker maskinernes nedetid

Indsigt i maskinernes arbejde i realtid gør det muligt at fange eventuelle fejl og udføre service, før maskinen går i stykker, samtidig med at der undgås unødvendig service.

Indsigter åbner muligheden for mere relevant kunderådgivning

Har en kunde en forkert maskine eller udnyttes den ikke optimalt? Brugsdata gør det langt lettere for Bramidan at rådgive den enkelte.

Overvågning af maskinernes brug muliggør innovativ produktudvikling

Indsigt i maskiner og processer gør det muligt at optimere og innovere, så Bramdians maskiner bliver endnu mere effektive.

Notifikationer, rapporter og eksport af data optimerer arbejdsflow

Slip for at bruge tid på at holde overblikket. Data fra maskinerne fortæller, hvornår det er tid til at udføre en bestemt handling.

Bedre overblik mindsker spildtid og øger kontrollen over maskinerne

Manglende overblik betyder spild af tid. BRA-IN portalen giver hurtig overblik over alle maskiners lokationer og arbejdsstatus i realtid.

Fase 3: En fortsat rolle som produktudvikler og teknisk rådgivning

Hos Iterator IT er vi stadig en del af Bramidans digitale projekter. I dag består vores roller blandt andet i løbende optimering og videreudvikling af BRA-IN samtidig med, at vi agerer rådgivere og sparringspartnere for Bramidans tekniske udviklingsprojekter.

Vil du vide meget mere om det intelligente BRA-IN-datastyringssystem? Så besøg Bramidans hjemmeside her.

Fase 1

Udfordringer

Kunder efterspørger mere data og en overskuelig brugerflade.

Bramidan mangler viden og kompetencer til at indfri dette ønske. 

Hvor og hvordan starter vi?

Løsninger

Iterator IT bliver sparrings- og samarbejdspartner for Bramidan.

Udviklingen af en intelligent app – en simpel brugerflade.

Fordele

Bramidan får sammensat den gode business case. 

Igangsættelse af deres første IoT-projekt.

Forløsning af kundernes ønsker.

Fase 2

Hvordan udvikler vi vores IoT-projekt, så det bliver en fuldt integreret del af vores forretningsmodel?

BRA-IN – et intelligent overvågningssystem

En 360-graders produktsuite til Bramidan og til deres kunder.

Øget konkurrenceevne.

Fase 3

Manglende kompetencer til den løbende drift af IoT-brugerfladen. 

Behov for løbende sparring til videreudvikling af IoT-projekter.

Iterator IT fortsætter som trofast samarbejdspartner og teknisk rådgiver for Bramidans nye projekter.

Stærkt samarbejde.

Løbende udvikling og optimering af IoT-brugerfladen.

Iterator IT

Iterator IT er et af Danmarks førende IoT udviklingshuse, vi har især specialiseret os indenfor Industri 4.0. Vi kender derfor også til de komplekse forretningsmodeller der findes i Industrien. Vi har igennem flere år hjulpet industrivirksomheder med at, udvikle deres Industri 4.0 projekt. Her har vi ikke blot taget over, når softwaren skulle udvikles, men vi har hjulpet virksomheder fra bunden med at, kigge på de forskellige elementer af virksomheden, indtil vi har fundet en konkret use case, der har kunne skabe værdi for virksomheden. I nogle tilfælde har vi også været den primære drivkraft, som har styret projektet i mål sammen med en projektleder i virksomheden.

Vi bygger softwaren til projektet, dvs. cloudløsningen og det visuelle til platforme eller applikationer. Men vi har dygtige og erfarne samarbejdspartnere, som igennem mange har udviklet hardware. Derfor er vi også i stand til at tilbyde end-to-end IoT løsninger.

Er I i tvivl om hvad industri 4.0 kan gøre for jer, så er I meget velkommen til at kontakte os enten via vores kontaktformular her eller ring til Casper på +45 31 39 05 69

Iterator IT logo

Vil du kontaktes af os?

Hvornår vil du helst kontaktes?

15 + 5 =