Grøn omstilling i Industrien

Der ses en større og større tendens til at have fokus på miljøet i de danske industrivirksomheder. Det synes vi er godt. Det gælder om at minimere sit klimaftryk, og her kan digitalisering spille en stor rolle.

grøn omstilling i industri bæredygtig iot løsninger

Tid: 4 min læsetid

Emne: IoT-platform

Forfatter: Iterator IT

Grøn omstilling i industrien 

Danmark har i flere år været en af frontløberne indenfor grøn omstilling. Det gælder også i industrien. Mange industrivirksomheder fokuserer deres nye digitaliseringer på, at opnå grønnere og mere bæredygtige produkter og produktion.

Er I en industrivirksomhed som er begyndt at tænke mere på miljøet, og hvordan I kan gøre en forskel for klimaet? Så har I uden tvivl også hørt om FN’s 17 verdensmål. Verdensmålene er med til at sikre at vores verden har et bæredygtigt fokus. Mange store danske virksomheder som bl.a. Grundfos har taget det her til sig, og praktisere i høj grad dette i deres forretning i dag.

FN’s verdensmål har også stor betydning for små og mellemstore virksomheder i Danmark, og for at hjælpe dem på vej har SDG accelerator udviklet et program, som har til formål at accelerere forretningsløsninger indenfor bæredygtige udviklingsmål. Det var vores samarbejdspartner Bramidan en del af i 2019.

Grøn omstilling case

Virksomheden Bramidan, ved Esbjerg, har brugt verdensmålene som en grundsten for de innovative initiativer virksomheden vil og allerede tager, for at understøtte de verdensmål de arbejder hen imod.

“Når man som kunde køber en Bramidan ballepresser, hjælper man ikke bare miljøet ved at genanvende de komprimerede affaldsmaterialer, men også via sparede transporter, der estimeres til op mod 80%. Dette understøtter FN’s verdensmål 12-13-14.” – Bramidans hjemmeside.

Imens Bramidan igennem længere tid har taget del i at genanvende affaldsmateriale, så er et af deres nyeste initiativer at spare på transport. Førhen havde chauffører faste ruter, og kørte ud til kunder for at hente deres affaldsmateriale, selvom ballepresserne ikke var helt tomme. Det er der blevet lavet om på nu. I dag kan Bramidans kunder via systemet BRA-In, kommunikere med deres ballepressere og komprimatorer. Det er nemlig et intelligent system som opsamler data fra maskinerne, om både position, vægt og operationelt data. På den måde kan kunderne nu bestille afhentning af ballerne når de har brug for det. Det betyder mindre unødvendig kørsel fra servicebilerne, og dermed mindre Co2 udslip.

Bramidan har kigget på områder af deres forretning, og optimerer deres processer så de stemmer overens med FN’s verdensmål. Det er et industri 4.0 projekt som viser vejen for fremtiden. I kan læse mere om Bramidan og deres Industri 4.0 projekt i vores case beskrivelse.

bæredygtig verden

Iterator IT

Iterator IT er et af Danmarks førende IoT-udviklingshuse, vi har især specialiseret os indenfor Industri 4.0. Vi kender derfor også til de komplekse forretningsmodeller der findes i Industrien. Vi har igennem flere år hjulpet industrivirksomheder med at, udvikle deres Industri 4.0 projekt. Her har vi ikke blot taget over, når softwaren skulle udvikles, men vi har hjulpet virksomheder fra bunden med at, kigge på de forskellige elementer af virksomheden, indtil vi har fundet en konkret use case, der har kunne skabe værdi for virksomheden. I nogle tilfælde har vi også været den primære drivkraft, som har styret projektet i mål sammen med en projektleder i virksomheden.

Vi bygger softwaren til projektet, dvs. cloudløsningen og det visuelle til platforme eller applikationer. Men vi har dygtige og erfarne samarbejdspartnere, som igennem mange har udviklet hardware. Derfor er vi også i stand til at tilbyde end-to-end IoT-løsninger.

Er I i tvivl om hvad industri 4.0 kan gøre for jer, så er I meget velkommen til at kontakte os enten via vores kontaktformular her eller ring til Casper på +45 31 39 05 69

Iterator IT logo

Vil du kontaktes af os?

Hvornår vil du helst kontaktes?

8 + 8 =