Fire råd til digitalisering i Industrien

 

Mange industrivirksomheder bliver i dag mere og mere digitale, og nye Industri 4.0 projekter blusser op overalt i Danmark. De nye teknologier er blevet mere tilgængelige end de nogensinde har været. Men har I tænkt projektet nok igennem, inden I går igang med det?
Læs vores 4 råd, inden I bruger kæmpe budgetter på Industri 4.0 løsninger.

illustration af digitalisering

Tid: 3 min læsetid

Emne: Industri 4.0

Forfatter: Iterator IT

 

De fire råd

1. Start smart og småt

Når I starter et nyt IoT eller Industri 4.0 projekt fra bunden, er det en god idé at starte småt. Der sker hele tiden nye innovative ting indenfor IoT og Industri 4.0. Nye dyre sensorer bliver opfundet, og det er let at blive revet med af udviklingen. Men det er ikke altid nødvendigt at have det seneste nye, og når man starter et nyt IoT-projekt op, er det for mange bedst at starte småt, så man ikke bruger penge på enheder som ikke er fuldstændige nødvendige. Er den nyeste Iphone vigtig at have, eller kan vi nøjes med en af de ældre modeller til det, vi skal bruge den til? Har I brug for specialist hjælp til opstart af jeres projekt, så kan I læse mere om Iterator ITs services her.

2. Byg et godt fundament 

Med det første råd in mente, skal I også være opmærksomme på den løsning I vælger. Når I starter et nyt projekt, er det vigtigt at kigge på hvor fleksibel løsningen er. Altså er det muligt at skifte jeres nuværende sensorer ud med nye i fremtiden? For samtidig med at man skal starte småt, er det også vigtigt at integrere en løsning der senere kan optimeres og skaleres.

3. Hvilke behov er mest nødvendige at få dækket nu?

Hvis I er begyndt at kigge på en IoT-løsning til jeres virksomhed, så er I måske også begyndt og kigge på de forskellige muligheder der er, for at samle data. Men her gælder det om at prioritere. Der er meget data der kan være relevant, men hvad er mest essentielt for jeres situation lige nu? Forventer man at måle alt på en gang, kan man ende med alt for meget data, som man ikke ved hvad man skal gøre af. Vælg det sted i produktionen hvor der er mest brug for data.

4. Machine Learning er ikke farligt

Machine learning bliver kun brugt i konkrete use cases, hvor der er brug for det, for at generere det data virksomheden har brug for. Machine learning, kan virke som en uoverskuelig proces for mange, der er nye i gamet. Men det er slet ikke så farligt at bevæge sig ud i, og flere og flere virksomheder i industrien implementerer nu også machine learning som en del af deres IoT-løsning. Når det kommer til machine learning, er det også her vigtigt at tage små skridt, og på den måde opbygge en solid machine learning løsning. Ha’ helt styr jeres mål, så det rigtige machine learning tiltag kan blive implementeret. Vil du gerne lære mere om machine learning og hvad det kan gøre for jer, så kan du blive klogere her.

Iterator IT

Iterator IT er et af Danmarks førende IoT udviklingshuse, vi har især specialiseret os indenfor Industri 4.0. Vi kender derfor også til de komplekse forretningsmodeller der findes i Industrien. Vi har igennem flere år hjulpet industrivirksomheder med at, udvikle deres Industri 4.0 projekt. Her har vi ikke blot taget over, når softwaren skulle udvikles, men vi har hjulpet virksomheder fra bunden med at, kigge på de forskellige elementer af virksomheden, indtil vi har fundet en konkret use case, der har kunne skabe værdi for virksomheden. I nogle tilfælde har vi også været den primære drivkraft, som har styret projektet i mål sammen med en projektleder i virksomheden.

Vi bygger softwaren til projektet, dvs. cloudløsningen og det visuelle til platforme eller applikationer. Men vi har dygtige og erfarne samarbejdspartnere, som igennem mange har udviklet hardware. Derfor er vi også i stand til at tilbyde end-to-end IoT løsninger.

Er I i tvivl om hvad industri 4.0 kan gøre for jer, så er I meget velkommen til at kontakte os enten via vores kontaktformular her eller ring til Casper på +45 31 39 05 69

Iterator IT logo