WeightLog

IoT løsning til automatisk monitorering og vægtudregning på minkfarme

Case:

Sammen med Hedensted Gruppen A/S, fik vi til opgave at udvikle et datahåndteringssystem, som vil hjælpe med at sikre højere dyrevelfærd i minkproduktion. En væsentlig del af minkproduktion er at veje dyrene, da vægt har en stor indflydelse på pelskvalitet og derfor er konstant dataindsamling af vægt vigtig for det bedste produktresultat. Samtidig er manuel vejning af dyrene rigtig tidskrævende for landmanden og er det meget stressende for dyrene – hvilket resulterer i et ringere produkt.

IoT systemet vi udviklede til Hedensted Gruppen A/S, består af et legerør, som bliver hængt op i minkens bur, når minkene kravler op i buret, bliver de vejet. Ved hjælp af vores algoritme, vil systemet en gang i døgnet lave en beregning som adskiller vægten af 2 mink, i samme bur fra hinanden. Ved de ca. 100.000 vejninger som bliver registreret i løbet af et døgn, finder systemet den mest sandsynlige vægt heraf.

Statistikker, prognoser og adgang til data, kan håndteres af landmanden fra en webportal og en smartphone app, samt er det det også muligt at sætte sit system op her.

Teknologi:

WeightLog er et godt eksempel på et “klassisk” IoT setup. Vejecellen som sidder i vægten, er styret af en microcontroller, som er et indlejret system (embedded device) og data bliver sendt op i skyen til Microsofts IoT Hub til processering.

Hver IoT enhed kan konfigureres igennem webportalen og kan automatisk hente og installere firmware opdateringer og konfiguration. Her anvendes Microsoft Azures IoT Hub til tovejskommunikationen med hver enhed. På hver gård er der monteret en gateway, som er en fysisk enhed, der fungerer som en IoT enhed der kommunikerer med Microsofts Azure IoT Hub over internettet og med de enkelte enheder over radio.

Iterator IT har udviklet web portal, app og firmware til IoT enhederne. Derudover står vi for hosting og automatisk monitorering af systemets status. Da produktet kun bliver mere og mere populært står vi også for udvikling af en mere automatiseret produktionsproces til de forskellige enheder i systemet.


Læs mere om WeightLog: hedensted-gruppen.dk

leftimgmidimgrightimg

Skal vi udvikle dit næste projekt?

Vi har specialiseret os i at producere software, der gør dataindsamling, vidensdeling og afrapportering let tilgængeligt for alle typer af virksomheder. Hver løsning er bygget fra bunden af vores erfarne hold af IT-ingeniører, og alle produkter er skræddersyet kundens konkrete behov.