Case

Alfa Laval

Et Industri 4.0 projekt baseret på overvågning af maskiner og predictive maintenance

Forestil dig et kritisk punkt i din produktionslinje, hvor et nedbrud kan koste flere hundrede tusinde kroner i produktionstab i timen. Det er typisk så kritisk infrastruktur Alfa Laval leverer til deres kunder.

Med Alfa Lavals IoT-implementering kan de nu tilbyde intelligente forudsigende vedligeholdelsessystemer, der reducerer risikoen for nedbrud og øger driftstiden og produktiviteten for deres kunder.

– Casebeskrivelse

Den svenske virksomhed Alfa Laval er en global producent inden for pumper, ventiler, varmevekslere og separatorer. Alfa Laval har, siden 1888, produceret og solgt pumper og er nu markedsledende på verdensplan.

Som mange virksomheder, inden for industrien, havde Alfa Laval et ønske om at kunne overvåge deres maskiners ydeevne og tilstand, så de altid er i stand til at kunne estimere hvornår det er er tid til vedligeholdelse. Det skulle være med til at undgå maskinstop, og dermed forsinkelser i produktionen.

Timer

Timer brugt i alt

Alfa Laval

Verdensledende producent af pumper, ventiler, varmevekslere og seperatorer.

Grundlagt i Sverige.

Afbillede af fem Iphone 10 telefoner som hver viser forskellige sider på Alfa Lavals app

Sådan løste vi det

For at imødekomme Alfa Lavals ønsker, har vi bygget en cross-platform applikation. Denne applikation er i stand til at kommunikere med Alfa Laval’s IoT-enhed; Condition Monitor:

Alfa Lavals condition monitor der kan måle maskiners tilstande

Condition Monitor’en kan monteres på alle Alfa Lavals pumpesystemer, og er i stand til at monitorere pumpernes tilstande via frekvensmålinger. Det betyder at applikationen kan vise driftpersonalet hvornår pumperne skal vedligeholdes. Det er det vi kalder predictive maintenance, eller på dansk forudsigende vedligeholdelse. Applikationen er den eneste interface til enheden, og brugeren kan se data, avancerede grafer og enhedens historik.

Vores ansvar

W

UI/UX design

W

Applikationsudvikling

W

Datavisualisering

W

Softwareudvikling (App, Backend)

Teknologi

Cross-platformen applikationen er udviklet i ReactNative. Applikationen kommunikerer med Alfa Lavals Condition Monitor gennem Bluetooth Low Energy (BLE). BLE muliggør transporten af data fra enhederne til applikationen med et lavt strømforbrug. Gennem samarbejdet med Alfa Laval og hardwareleverandøren har vi lavet diverse udviklingsrul gennem en iterativ proces. I samspil med at de har forbedret firmwaren, har vi optimeret brugervenligheden og udviklet nye features i applikationen.

Teknologien React Natives logo i sort virker som et eksternt link til React Natives hjemmeside
bluetooth logo i sort og hvid
Teknologien Azure logo i sort virker som et eksternt link til Azure hjemmeside
Logo for dataanalyse

Resultatet

Efter Alfa Laval’s IoT-implementering er de nu i stand til at maksimere deres anlægs oppetid og derved sænke deres omkostninger. Alfa Laval kan via en cross-platform applikation monitorere drift tilstanden på deres udstyr, hvilket er fordelagtigt i forbindelse med vedligeholdelse af disse. Applikationen giver et hurtigt overblik over dataene som blandt andet bliver præsenteret via grafer. På den måde kan medarbejdere hurtigt se hvilken status der er på de specifikke maskiner, og kan handle ud fra den viden. 

Projektet anses for at være vellykket, i og med at der er skabt en god og stabil low-power løsning, samtidig med en god brugeroplevelse for slutbrugerne.

Har I også brug for at kunne monitorere jeres maskiner?

Iterator IT hjælper mange virksomheder med at rådgive om nye tekniske værktøjer indenfor forskellige brancher.  Har du en lignende case i din virksomhed, eller kunne du tænke dig at finde ud af hvilke andre muligheder IoT kan give for netop din virksomhed – så klik på knappen til højre og send en mail i vores retning!