Når uoverskuelige mængder af data spænder ben for en god forretning

I denne klumme i IT Watch skriver Christian Beer og Frederik Ackermann om noget, der længe har ligget os på sinde her i Iterator IT: At danske virksomheder ofte overser, hvor meget forretning, der kan komme ud af at øge fokus på service og aftersales.
Det har vi selv skrevet en del om, f.eks. her.  

Tid: 6 min læsetid

Emne: IoT

Forfatter: Iterator IT

Beer og Ackermann har den samme pointe, som vi også har: Nemlig at mange virksomheder, der sælger teknisk udstyr og maskiner, udvikler og leverer et produkt – og derefter groft sagt glemmer alt om det. Og at det er en forretningsmulighed, man dermed smider på gulvet. Virksomhederne mister muligheden for upselling og for at holde kunderne til ilden, når det gælder forbrugsmaterialer og reservedele. Virksomhederne forpasser også en mulighed for at knytte kunderne tættere til sig over længere tid.

En af de grunde, Beer og Ackermann nævner, er data. Eller rettere uoverskuelige data. De fleste maskiner kan i dag kommunikere via en IoT gateway, og det er en kilde til data. Masser af data om energiforbrug, om hvordan maskinens sliddele har det, om hvor meget forbrugsmateriale, der anvendes, og meget andet.

Den teknologi findes allerede og bruges allerede af de fleste maskinbyggere. Og forretningspotentialet ligger i, at man kan tage al det data og strukturere det, visualisere det og gøre det til et værdiskabende aktiv frem for et passiv. Når man begynder at dykke ned i de data, en maskine kan levere via en IoT-gateway, ligger der ofte nogle helt oplagte muligheder, man slet ikke havde tænkt over. Og med den rette partner ved jeres side kan I gøre maskindata til forretningsmuligheder, og muligheder til virkelighed.

Det er netop det, vi er eksperter i hos Iterator IT:

  • Vi sætter os ind i jeres forretning og bruger tid på at forstå jeres produkter, marked, konkurrencesituation og forretningsstrategi
  • Vi spotter mulighederne for at gøre jeres aftersales og service til en blomstrende forretning
  • Vi definerer, hvordan I bedst og hurtigst kommer i gang med at høste data fra jeres produkter og maskiner
  • Vi udvikler den software, der skal til, så I kan strukturere og visualisere jeres data på en måde, der skaber værdi
  • Vi skaber en service/aftersales-platform, der snakker sammen med jeres ERP-system

Så hvorfor lade en oplagt forretningsmulighed gå jeres næse forbi?

Tag fat i os i dag

og lad os dykke ned i mulighederne sammen.
Vi ved, de ligger derude lige til at samle op.

Vil du kontaktes af os?

Hvornår vil du helst kontaktes?

3 + 5 =