Blog – Hvad er IoT? 

b

Tid: 5 min læsetid

Emne: IoT

Forfatter: Casper Hougaard Jensen

Dato: 1. december 2019 

Keywords:

IoT, Industri 4.0, sensor, data, applikationer

 

Hvad er IoT:

Meget simpelt er Internet of things, ting som har forbindelse til internettet. Det kan være mobil, hjem eller maskiner som man forbinder til internettet for at udnytte et endnu større potentiale.

Det er teknologi som gør det muligt at samle unikt data fra enheder. Et eksempel på IoT er et mekanisk ur og et smartwatch. Et mekanisk ur viser dig tiden. Et smartwatch kan det samme, men derudover kan den give dig unikt data, som giver dig en ny og mere personlig oplevelse med dit ur. Det er muligt pga. af den sensor der sidder i dit ur, som opsamler data, b.la. via din puls og en gps tracker. Derudover, er det visualiseret på dit ur, en applikation og måske endda en webportal

Med den store udvikling der er indenfor teknologi i dag, er der hele tiden nye enheder som bliver forbundet med internettet.Enheder som er forbundet med internettet, kan også forbinde med hinanden og derved bliver de til et intelligent system af systemer. Når de her systemer deler deres dataanalyser via skyen – kan vi bruge det her information til at forandre og forbedre vores virksomhed, vores produkter og engagere vores kunder på helt nye måder.

Hvad bliver IoT brugt til:

Til dagligt ser vi b.la. IoT løsninger blive brugt til at slå græsset med robotplæneklippere, pulsur som kan måle dit motionsniveau eller køleskabet som kan fortælle hvad du mangler at købe ind. I virksomheder ser vi at maskiner. køretøjer osv. Bliver mere effektive og kan nedsætte omkostningerne med store mængder via datadeling. IoT bliver også i højt grad brugt i klimakampen, både til at producere grønnere energi, nedsætte Co2 udslippet, få renere vand og på mange andre måder.

Case eksempel:

Et eksempel på et IoT system kunne være det Iterator IT har lavet for Skiold Digital. Det er et IoT system som er udviklet til den moderne svinestald.

Den intelligente platform samler management systemer og styresystemer i én platform. Landmanden modtager løbende dataanalyser fra moduler som han selv vælger, såsom lagerstyring, fodring, medicinering og forbyggende vedligeholdelser og han kan herved tage beslutninger på baggrund af det grundigt analyseret data han modtager.

Herved ved han også hvornår han skal reagere eller optimere ved dårlige mønstre i maskiner, dyr eller ved produktionsstop. Han sparer derfor store mængder tid og penge på at indføre sådan et system.

Hvorfor laver Iterator IT IoT systemer:

Hvorfor har vi hos Iterator IT valgt at fokusere på IoT løsninger? Da vi startede Iterator IT for 3 år siden, kom Nikolaj med en masse erfaring fra Kamstrup, hvor han lavede el, vand og varme sensorer. Christian kom fra en position hvor han var specialiseret i at udvikle applikationer, både web og smartphone applikationer. Og jeg selv sad ved Grundfos i deres IoT lab og lavede cloud platform infrastruktur. Tilsammen dannede vi et team med specialistviden indenfor alle områder af IoT. Dengang var det helt nyt at se verdenen med IoT briller og der var ingen der havde 5-10 års erfaring indenfor feltet da konceptet var helt nyt.

Så hvorfor er IoT vores største fokus i dag? Vi laver det fordi vi er gode til det og fordi det er fremtiden! Det er et område som er i stor vækst og et område hvor virksomheder har et kæmpe potentiale. Fordi vi har været med fra starten, så er vi også nogle af dem som kan bidrage med allerstørst erfaring indenfor IoT og rådgivningen heraf, for virksomheder.

_________

Jeg håber det her hjalp til en bedre forståelse for hvad IoT er og hvordan det bliver brugt i den virkelige verden.

Har du nogle spørgsmål til mig, så send en mail på casper@iterator-it.dk eller ring på 31 39 05 69

Vi ses!