Alfa Laval

Et Industri 4.0 projekt baseret på overvågning af maskiner og predictive maintenance

Opgaven / Udfordringen

Som mange virksomheder inden for industrien, havde Alfa Laval et ønske om at kunne overvåge deres maskiners ydeevne og tilstand, så de altid er i stand til at kunne estimere hvornår det er er tid til vedligeholdelse. Det skulle være med til at undgå maskinstop, og dermed forsinkelser i produktionen.

Timer brugt i alt

230 timer

100 timer frontend | 130 timer backend 

Timer brugt i alt

230 timer

100 timer frontend | 130 timer backend 

Sådan løste vi det

For at imødekomme Alfa Lavals ønske, er predictive maintenance blevet brugt i en ultra low power enhed, der let kan monteres uden på alle deres pumpesystemer, til at monitorere sundhedstegn i enheden. Iterator IT har udviklet en cross-platform applikation, til at kommunikere med denne enhed over Bluetooth Low Energy. Applikationen er det eneste interface til enheden – hvorigennem brugeren kan se data, avancerede grafer og hvordan udviklingen historisk har været for enheden. Sammen med vores samarbejdspartner Develco, der har udviklet hardware og embedded software til enheden, har vi lavet integrationen fra højniveau app-verdenen til en fysisk sensor enhed.

Vores ansvar

• Predictive maintenance

• UI/UX design

• Applikationsudvikling

• Webudvikling

• Database udvikling

• Eller noget i den stil…

Proces og teknologi

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et

ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et

ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet,

Resultatet

Med simple grafer fremvist på en smartphone applikation kan Alfa Lavals medarbejdere nu se status af hver maskine. De har fået en platform der er enkel at anvende for slut-brugeren, som nu hurtigere og nemmere kan få overblik, samt reagere på eventuelle ændringer i maskinen. 

Projektet viser hvordan man ved, at tænke lidt anderledes kan få en god slut-bruger oplevelse kombineret med en low-power løsning.

Derudover har Alfa Laval fuld ejerskab over deres software og data, og er altid i stand til få kode og materiale når ønsket.